FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
sugestie
Autor Wiadomość
frag

Wysłany: 2010-04-16, 17:35   

Przydałaby się także:

- możlliwość zmiany nazwy kanałów. Chciałbym, żeby moje wybrane kanały zaczynały się od numeru takiego, pod jakim mam je ustawione w TV. Czyli np. "01 TVP1", itd.

- Możliwość dowolnego sortowania kolejności kanałów. Teraz jest tylko alfabetyczna.

- zawijanie wierszy w oknie głównym. Obecnie przy nadmiernym zmniejszeniu okna pojawia sie poziomy pasek przewijania.

- Dwupanelowy układ okna głównego, tak jak np. w Ekspolratorze windowsa. W lewym oknie znajdowałaby się lista kanałów (zamiast zakładek), w prawym, większym byłby opis bieżącego kanału. Zakładki są takier sobie, ale można by zrobić opcje wyboru interfejsu.

- widzę, że planujecie już dodanie modułu powiadamiania o ulubionych programach (sugeuję Tooltip w trayu, który znika po zdefiniowanym w opcjach czasie). To świetnie. Ja chciałbym także, żeby można było zdefiniować słówa kluczowe, które, jeżeli wystąpią w tytule (i opisie) programu, spowodują, że zostanie on automatycznie dodany do tych, o których chcę być powiadamiany. Czyli np po dodaniu "według Kiepskich", bedę powiadamiany o tym, że zaczyna się serial o przygodach Ferdka, niezależnie od kanału na którym on będzie emitowany.

PS. to mój pierwszy post na tym forum, a więc cześć wszystkim. Fajnie, że ktośdziała w temacie programu tv. Po tym, jak mi przestał działać plug w Mirandzie, jakoś czułem się lekko niekomfortowo...

januzs 

Wysłany: 2010-04-20, 13:47   sortowanie kanałów

Przecież kanały możesz posortować już jak chcesz. W programienie TV Watcher wchodzisz w narzędzie, wybierasz opcje, a następnie kategorie. Tutaj tworzysz sobie kategorię np. o nazwie Cyfra+. Wpisujesze jej nazwę w tą ramkę na dole i zatwierdzasz v. Do lista kanałów w kategorii przeciągasz wszystkie kanały, których program chcesz ściągąć. Jeśli chcesz przenieść wszystkie może to zrobić z shiftem lub controlem, jeśli chcesz wybrać kilkanaście. Kiedy już masz wszystkie kanały w tym okienku, zaznaczasz jeden lub kilka i przesuwasz strzałkami obok na przód lub koniec listy. Masz gotową listę tak jak na dekoderze cyfry+. ;D
Trochę inwencji ze swojej strony, a nie tylko wymagać od @dataneo, który i tak już sporo zrobił.
Mam nadzieję, że wkrótce dołączą nowe kanały. Jak się uda wrzucić kanały Polsatu Cyfrowego, nSport i Canal+ Sport3 to będzie to najlepsza aplikacja do ściągania programu, jaką znam. Dotychczas korzystałem z Telemana, ale on jest trochę ubogi w porównaniu do TV Watchera. :clap:

frag

Wysłany: 2010-04-20, 17:11   

januzs napisał/a:
Przecież kanały możesz posortować już jak chcesz. W programienie TV Watcher wchodzisz w narzędzie

Ale ja chcę przede wszysykim zmieniać im nazwy. Mają zaczynać się od mumeru kanału, pod którym mam je zakodowane w TV. To byłoby takie małe ułatwienie z w szybszym odszukaniu kanału w TV. Ja nie pamiętam wszystkich numerów, pod którymi mam je zaprogramowane. A Ty?

Z drugiej strony - denerwują mnie zakładki-kobyły typu "Discovery Travel Living". Chciałbym lepiej wykorzystać miejsce, skracając nazwy takich programów.

Dorzucam jeszcze kilka drobiazgów do "ToDo":

- skrót klawiaturowy, którym wyciągnę okno programu z traya.
- opcja "always on top" dla głównego okna.

To drobiazgi, ale moim zdaniem przydatne i nietrudne do zaimplementowania.

panaho

Wersja: 1.10
Wysłany: 2010-04-27, 19:43   

Jeśli mógłbym coś dodatkowo zasugerować jeśli chodzi o program:

- wszystkie ustawienia programu w pliku INI zamiast w rejestrze ułatwiły by robienie kopi zapasowej ustawień (lub ewentualnie opcja eksportu ustawień)
- w Opcjach możliwość zmiany nazwy Kategorii bez usuwania jej i tworzenia na nowo
- możliwość opcjonalnego włączenia wyświetlania pełnego opisu programu w dymku pojawiającym się po najechaniu kursorem na tenże program

Oczywiście sugestie o których wspominali inni użytkownicy tj. np "przypominajka" czy eksport lub wydruk programu były by oczywiście mile widziane.

W każdym razie program bardzo przydatny i ciekawy. Fajnie że są ludzie którzy znajdują czas na jego rozwijanie.

PS. Jeśli chodzi o eksport klucza rejestru z ustawieniami ja "skleciłem" sobie taką małą pomoc:
RAPID lub DEPOSIT
Może komuś się przyda.

Odpowiedz do tematu